Allt om ridstövlar

1. BOKA DIN MÅTTAGNING
Börja med att bok in etid för måttagning, antingen i vårt showroom i Stockholm eller på något av våra events eller boka en måttagning via Skype där du själv mäter och skickar in dina mått med hjälp av vår film, vårt formulär samt givetvis med oss som support och guide.

2. VÄLJ MODELL
Surfa runt på vår hemsida och se alla olika stövelmodeller. Är du ute efter en mjuk hoppstövel eller en glansig superhård dressyrstövel? Med eller utan snörning? Med dragkedja på fram eller baksidan?

3. DESIGN
Kolla in vår Instagram eller Facebook och bli inspirerad av alla bilder på olika designs som andra har gjort.

Läs mer om skillnaden mellan de olika materialen och se alla färger och detaljer.
Fundera även på vilken typ av tåsöm du vill ha, eller vilken typ av topp, i samma färg som utsidan eller i kontrastfärg? Det finns även olika typer av spännen och såklart kan du sätta dit bling, både större stenar eller i en rad. Möjligheterna är oändliga! 
Hittar du inte den design du önskar kan du såklart låta kreativiteten flöda och rita din egen design och sen diskutera den med oss. 

4. MÅTT - Som du tar själv med hjälp av våra guide
Har du några ridstövlar hemma? Jättebra, använd dem då som referens för att dubbelkolla den totala höjden. Mät baksidan av stöveln, bara lädret utan klacken. Här kan du se en film över hur man tar måtten och här är en step-by-step guide med tips om vad man ska tänka på.

4. MÅTT - Vi gör måttagningen
Har du några ridstövlar hemma? Jättebra, använd dem då som referens för att dubbelkolla den totala höjden. Mät baksidan av stöveln, bara lädret utan klacken. Resten sköter vi.

5. FÖRSKOTTSBETALNING
Vi debiterar 3500 SEK vid beställning. Du kan betala med kort, Swish, Paypal eller faktura. Vi skickar vanligtvis faktuan via email, håll utkik i din skräppost om den inte dyker upp. Så snart betalningen har nått oss läggs genomförs beställningen av dina stövlar.

6. VI HANDSYR DEM
I det vackra norra Portugal sker stöveltillverkningen av våra erfarna skomakare och sömmerskor som med stor noggrannhet, passion och stolthet tillverkar alla stövlar.
Eftersom stövlarna helt görs för hand och våra producenter främst är små familjeföretag, har de begränsade resurser, vilket gör att leveranstiden kan variera. Vanligtvis är den 3-4 månader, men det kan dra ut på tiden om de har mycket att göra. Så vi kan inte garantera utan bara beräkna leveranstiden. Vi kan heller inte påskynda eller jaga på tillverkningen då det kan komma att påverka slutresultatet av stövlarna.
Vad vi kan garantera är dock att det kommer att komma och att du kommer att älska dem!

7. RIDSTÖVLARNA ÄR FÄRDIGA!
För närvarande får vi enbart notis när stövlarna är helt färdiga och redo att skickas till vårt kontor i Stockholm. Vi kommer att skicka ett mail till dig med de glada nyheterna! det tar omkring en vecka för dem att komma fram innan vi packar om dem till dig.
Vi skickar med DHL och DHL Express och du kommer att få ett separat email från dem med spårningsnummer och namn på den servicepoint som kommer att ta emot dem. Om du har någon önskan om särskild service point, tveka inte att höra av dig så löser vi givetvis det. 

8. PASSFORMSGARANTI 
Vårt jobb är att erbjuda unika och personliga ridstövlar med perfekt passform. De flesta av våra kunder är väldigt nöjda med slutresultatet, men om du har några frågor eller funderingar är vi mer än glada att hjälpa dig!

9. STÖVELVÅRD
Det finns många saker du själv kan göra för att förlänga livstiden på dina stövlar. Kom ihåg att de främst är gjorda för ridning, så undvik i största mån att gå omkring i dem eller använda dem vid hästskötseln etc. Regel nr 1 är att hålla dem rena, torka av dem med en fuktig trasa eller svamp för att får bort hästsvett, damm eller smuts.Lär dig nästa steg i vår putsguide. 

JOIN THE CLUB - AMAZONA NEWS!

Signa upp dig nu till vårt läsvärda månadsbrev där du får massor av tips,

sneakpeaks på våra nya och kommande produkter och härlig inspiration.

Bli först med att få exklusiva erbjudanden och inbjudningar

till våra utförsäljningar och events!